Premiile „Radu Agent” 2011

Anul acesta Conferinta AICPS a fost gazduita de Sala New York din cadrul World Trade Center – Pulmann Hotel din Bucuresti, reconfirmand tendinta ultimilor ani cand manifestarea cea mai importanta a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri -sa desfasurat in locatii foarte prestigioase.
Ca de obicei totul a functionat perfect, talentul de oragizator al d-lui Director Executiv al AICPS, ing.Petre Ionita nemaifiind un sectre pentru nimeni.

Dupa ce dl.prof.dr.ing. Traian Popp, Presedinte al AICPS a deschis oficial evenimentul, participantii au savurat un moment muzical oferit de Fundatia Radu Agent, care a inclus o piesa superba din repertoriul mozartian si Hora Stacatto a lui Grigoras Dinicu. Cvartetul de coarde condus de violonistul Malaimare a delectat auditoriul si a creat de la bun inceput o atmosfera de inalta tinuta intelectuala ce a caracterizat lucrarile Conferintei pe tot parcursul.

Inainte de dezbaterile libere care au incheiat evenimentul, dupa prezentarea comunicarilor stiintifice si conferirea premiilor OMNIA si Petru Vernescu, au fost premiati pentru excelenta in domeniul structurilor de beton armat trei membnri de seama ai AICPS, Premiile „Radu Agent” oferite anual de Fundatia Radu Agent, prin dl.dr.arh. Dan Agent, presedinte al fundatiei, au fost conferite anul acesta urmatorilor:

1. Domnului ing. Laurentiu Spoiala pentru merite deosebite in proiectarea structurilor din beton armat, pentru modul in care, de-a lungul unei cariere impresionante atat in tara cat si in afara granitelor ei, a promovat solutii performante, coordonand colective de tineri ingineri si colaborand in termenii cei mai eleganti cu echipele de arhitecti. Cubul de Cristal pentru poriectare merge anukl acesta la ing.Laurentia Spoiala.

2. Domnului ing. Daniel Diaconu pentru o cariera remarcabila in domeniul cercetarii si contributiei deosebite in promovarea unor solutii de avangarda privind structurile din beton armat, in cadrul filialei Iasi a INCERC si nu numai. Cubul de cristal pentru cercetare merge anul acesta la ing. Daniel Diaconu.

3. Domnului prof.dr.ing. Liviu Crainic, profesor consultant in cadrul Catedrei de Structuri din Beton Armat a UTCB, pentru contributii de seama la dezvoltarea unui invatamant tehnic de constructii in Romania, urmarind intotdeuna inalta performanta, imprimand in randul studentilor, de-a lungul mai multor generatii, gustul pentru perfectiune, pentru cautarea solutiilor model, cu valoare arhetipala.

Conferinta AICPS, editia 2011, s-a incheiat prin traditionala agapa a inginerilor constructori, intr-o atmosfera prieteneasca, sfidand problemele inerente timpului si varstelor.

Reclame

Comentarii

 • Paul A. Radulescu  On 7 Martie 2012 at 4:38

  Felicitari pentru Dl. Diaconu, Dl. Spoiala si in special pentru Dl. profesor Liviu Crainic de la care am avut placerea sa invat calculul structurilor de beton armat in cadrul primei serii a „departamentului cu predare in limba engleza” UTCB 1990-1995.

  Cu stima,
  Paul Alexandru Radulescu

  March 3, 2012

  • arhiprofesor  On 7 Martie 2012 at 22:19

   Va multumesc. Ma bucur ca ati vizitat blogul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: