PREMIILE „RADU AGENT” 2008

Sala MIca a Palatului a gazduit si anul acesta Conferinta Nationala Anuala a AICPS – Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri. Conform traditiei, in finalul lucrarilor Conferintei domnul ing.Petre Ionita, Director Executiv al AICPS l-a invitat pe domnul dr.arh.Dan Agent sa inmaneze Premiile „Radu Agent” pentru anul 2008.
Cubul de Cristal, pentru excelenta in domeniul structurilor din beton armat, a fost acordat anul acesta urmatoarelor personalitati de prestigiu ale breslei inginerilor structuristi din Romania:

– Domnului prof.dr.ing.Aurel Cuciureanupentru aportul remarcabil in dezvoltarea studiului structurilor, in special al structurilor din beton armat in cadrul invatamantului tehnic de constructii, pentru influenta determinanta pe care a avut-o in formarea mentalitatii creatoare a mai multor generatii de studenti.

– Domnului dr.ing.Horea Sandiipentru aportul major, in decursul unei cariere de mai multe zeci de ani, la studiul comportamentului structurilor de beton armat sub actiunea solicitarilor din miscari seismice, cu rezultate nu numai remarcabile, dar care au constituit o contributie esentiala la conturarea teoriei protectiei seismice a cladirilor in Romania.

– Domnului dr.ing.Eugen Iordachescupentru remarcabila sa activitate in domeniul proiectarii structurilor din beton armat, si pentru aportul de exceptie in domeniul cercetarii si proiectarii sistemelor de relocare a structurilor ce constituie monumente istorice si a altor tipuri de constructii de valoare.

S-a mai acordat un premiu special

– Domnului dr.ing.Petru Vernescu presedintele AICPS – pentru contributii deosebite in domeniul proiectarii structrilor cu elemente din beton armat, si in mod special pentru straduinta cu care a indus mai multor generatii de tineri proiectanti gustul pentru cautarea perfectiunii. Conceptul tipizarii in industria constructiilor, abandonat pentru scurt timp, dar refigorat in ultima perioada ii poarta amprenta de nesters.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: