PREMIILE ANUALE „RADU AGENT”

Intr-o lume in care sistemele de valori traditionale sunt din ce in ce mai bulversate, fiind aproape complet inlocuite de legile profitului maxim, este tot mai greu ca vocea specialistului sa se impuna si sa gaseasca echilibrul necesar acolo unde economicul cere compromisuri la limita admisibilului.
Cu atat mai mult performanta se cere rasplatita si pusa in lumina pe care o merita. Prestigiul castigat este recompensa cea mai de pret a performantei iar prestigiul individual nu face decat sa sporeasca prestigiul intregii bresle a constructorilor. De aceea trebuie sa ne raportam mereu la traditie si sa adaugam performanta prezentului la tezaurul de prestigiu al inaintasilor.

Fundatia prof.Radu Agent, infiintata in acest scop, a instituit “Premiile Radu Agent” care recompenseaza in fiecare an contributii de exceptie ale constructorilor romani, proiectanti, cercetatori, profesori, antreprenori si producatori, in domeniul betonului si al structurilor avand la baza betonul.

Tinand cont de faptul ca prof.dr.ing.Radu Agent a fost una dintre cele mai marcante personalitati din domeniul ingineriei de constructii din Romania, fiind in acelasi timp unul dintre profesorii cei mai apreciati, unul dintre cei mai influenti cercetatori in domeniul teoriei structurilor din beton armat si un practicant de mare talent, incepand cu anul 2004, fundatia care-i poarta numele acorda distinctii inginerilor romani pentru contributii de exceptie in fiecare dintre aceste domenii de activitate.

Se acorda astfel:

Premiul Radu Agent pentru educatie; acest premiu se va acorda unui student sau tanar inginer structurist roman care s-a facut remarcat printr-un proiect din domeniul structurilor din beton armat sau unui cadru didactic pentru o maniera remarcabila de predare a teoriei structurilor din beton armat;
Premiul Radu Agent pentru cercetare; acest premiu se va acorda unui inginer sau colectiv de ingineri pentru o contribuite deosebita la dezvoltarea teoriei structurilor din beton armat – o publicatie, o comunicare sau articol, un normativ, o aplicatie soft, etc.
Premiul Radu Agent pentru proiectare; acest premiu se va acorda unui inginer, sau colectiv de proiectanti care s-au remarcat printr-un proiect in care gradul de inovatie in domeniul proiectarii structurilor de beton armat este deosebit;

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: