dr.ing.EMILIAN TITARU


Dl.dr.ing.Emilian Titaru este membru de onoare al Academiei de Stiinte a Romaniei si membru al AICPS.

date personale:
nascut la 4 aprilie 1922, com. Gârleni,jud. Bacău,
absolvent al Şcolii „Politehnica” Bucureşti (1945), Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, 2004.
A fost angajat la antrepriza de construcţii „Şantierele Generale” din Bucureşti (până în 1948), apoi la Institutul de Proiectare pentru Construcţii, I.P.C., ulterior I.P.C.M.C., actualmente PROCEMA S.A; timp de 18 ani a fost şef de atelier de rezistenţă, apoi consilier.
A elaborat proiecte de standarde în domeniul betonului armat şi primul proiect de standard pentru proiectarea construcţiilor la acţiuni seismice, a introdus conceptul şi metoda de calcul la acţiuni dinamice în domeniul elastic pe baza teoriei spectrelor de răspuns şi a fundamentat formula forţei seismice cu cinci parametri, originală pe plan mondial (1959, 1960).
Realizări deosebite în proiectare: remizele C.F.R. (Craiova şi Roşiori) cu acoperişurile alcătuite din arce care susţin plăci curbe subţiri de tip paraboloizi hiperbolici cu deschideri de 70 m, respectiv 50 m şi travei de 15 m; hangarul de aviaţie de la Popeşti Leordeni (acoperişul alcătuit din plăci curbe subţiri de tip „unde” cu racordări de tip conoizi cu deschideri libere de 60 m şi travei de 15 m); acoperişul halei laboratorului de încercări hidrotehnice (Bucureşti) cu deschidere de 42 m etc. De asemenea, sunt numeroase şi diverse realizările în domeniul reabilitării (consolidării) construcţiilor existente, cea mai recentă fiind consolidarea hotelului „Dorobanţi”.

Adresa: Bucureşti, Bd. Dimitrie Cantemir nr.15, bloc 9, sector 4.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: